Pevski zbor ljubljanskih srednješolcev vabi v svoje vrste

Objavil: Helena Ložar-Podlogar | Datum objave: 04.09.2014

Dragi srednješolec, srednješolka! V mesecu septembru zbor Veter sprejema v svoje vrste nove pevce in pevke, za kar pa ni potrebno imeti glasbenega predznanja ali pevskih izkušenj, dovolj je le ljubezen do glasbe in želja po druženju s svojimi vrstniki z drugih ljubljanskih srednjih šol in gimnazij. Pridruži se nam in postani še ti del Vetrove zgodbe! :)

Preberi celo novico »


Prestavljanje - premik ure na poletni čas 2014

Datum objave: 28.03.2014

Prehod na poletni čas v Sloveniji opravimo zadnjo nedeljo (običajno sicer rečemo med soboto in nedeljo) v marcu, ko uro premaknemo z 02.00 na 03.00. Letos bo to v noči iz sobote, 29. maraca, na nedeljo, 30. marca. Tako bomo to noč spali eno uro manj.
Sprememba koledarja poklicne mature - zimski izpitni rok

Datum objave: 03.02.2014

Zaradi izrednih vremenskih razmer sta Državni izpitni center in Državna komisija za poklicno maturo sprejela odločitev, da se pisanje pisnih izpitov zimskega izpitnega roka poklicne mature v tem tednu prekliče.

Pisni izpiti prvega, drugega in tretjega predmeta poklicne mature se bodo pisali po naslednjem razporedu:

̶        ponedeljek, 10. 2. 2014 pisni izpit iz slovenščine ali italijanščine ali madžarščine,

̶        torek, 11. 2. 2014   pisni izpit iz matematike ali tujega jezika ali drugega jezika,

̶        sreda, 12. 2. 2014 pisni izpit iz drugega predmeta poklicne mature.

Začetek obdobja ustnih izpitov in izpitov iz četrtega predmeta poklicne mature ostaja nespremenjen. Začetek obdobja teh izpitov je četrtek, 6. februarja 2014. Kandidati lahko podroben razpored opravljanja vseh izpitov in datum seznanitve z uspehom na zimskem izpitnem roku dobijo na svoji šoli.
RUDI KIRAR: "Pustil sem srednjo šolo, a izobraževal sem se mnogo"

Objavil: Rudi Kirar | Datum objave: 09.01.2014

Rudi Kirar je uspešen slovenski podjetnik, ki ni dokončal srednje šole, saj se je odločil, da bo raje bral knjige, ki ga zanimajo in ne knjige, ki so po šolskem sistemu določene. 
Ne spodbuja mladih, naj tudi oni pustijo šolo, nikakor ne. Jih pa spodbuja, naj v življenju pridobijo tudi veščine, ki jih šola nima v svojem učnem načrtu. 
 
Povprašali smo ga, katere so tiste veščine, ki vam bodo pomagale v življenju na vaši poslovni poti. 
 
Pustili ste srednjo šolo - če bi se vrnili v svoja najstniška leta, a bi ponovno storili ta korak ali ne?

Preberi celo novico »


Kdo časti pol litra?

Datum objave: 07.10.2013

Pod okriljem študentskih organizacij in študentskih klubov se danes začenja že tradicionalni vseslovenski študentski krvodajalski teden Častim pol litra. Namen akcije je spodbuditi mlade k sodelovanju in ustvariti zavedanje o tem, kako pomembna je pomoč sočloveku. Akcija bo potekala do nedelje po vseh večjih mestih, so sporočili iz ŠOS.

Preberi celo novico »


Zadnje dodano gradivo

 • Sitotisk
 • Šolanje
 • Francoska revolucija - referat
 • Kraljestvo živali - sistematika
 • Zgodnje visoke kulture (3500 p.n.š.)

 • Poišči nas na Facebooku

  Oglas sponzorja

  Prihajajoči dogodki

  

  
  [ Seminarske naloge ] [ Angleščina ] [ Biologija ] [ Fizika ] [ FOV ] [ Geografija ] [ Kemija ] [ Matematika ] [ Nemščina ]

  [ Psihologija ] [ Računalništvo ] [ Referati ] [ Slovenščina ] [ Sociologija ] [ Umetnost ] [ Zgodovina ] [ Francoščina ] [ Ekonomija ]