Kdo časti pol litra?

Datum objave: 07.10.2013

Pod okriljem študentskih organizacij in študentskih klubov se danes začenja že tradicionalni vseslovenski študentski krvodajalski teden Častim pol litra. Namen akcije je spodbuditi mlade k sodelovanju in ustvariti zavedanje o tem, kako pomembna je pomoč sočloveku. Akcija bo potekala do nedelje po vseh večjih mestih, so sporočili iz ŠOS.

Ob dogajanju, ki ga organizirajo Študentska organizacija Slovenije (ŠOS), Zveza študentskih klubov ter študentske organizacije ljubljanske, mariborske in primorske univerze, Zavod RS za transfuzijsko medicino ter Rdeči križ Slovenije (RKS), se bodo tako do petka zvrstile številne krvodajalske akcije v univerzitetnih in manjših mestih po Sloveniji.

Tako bodo krvodajalske akcije potekale v Ljubljani, v Mariboru, v Izoli ter v študentskih klubih po Sloveniji.

V Ljubljani bodo lahko študentje darovali kri na zavodu za transfuzijsko medicino v torek in sredo od 7. ure naprej, v Mariboru v torek in sredo od 8. oz. 9. ure naprej, v Izoli pa v torek in sredo od 7.30 oz. 9. ure naprej. Za študente krvodajalce bodo ob tem organizirani tudi številni brezplačni avtobusni prevozi do mesta, kjer bo odvzem krvi.

Organizatorji ob tem vabijo vse študente, ki so dobrega zdravja, da se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, s katero bodo lahko nekomu izboljšali kakovost življenja ali mu celo rešili življenje.

Več o tem, kaj je treba upoštevati pred odvzemom krvi, je objavljeno tudi na spletni strani www.castimkri.si. Poleg tega pa se lahko na spletni strani posameznik tudi vpiše v bazo krvodajalcev in si tako zagotovi, da bo pravočasno obveščen o naslednji krvodajalski akciji.

ŠOU v Ljubljani krvodajalsko akcijo organizira dvakrat na leto (spomladi in jeseni), v zadnjih štirih letih vsakič v okviru projekta vseh slovenskih študentskih organizacij Častim pol litra.

VIR: Radio KrkaKomentarji[ Seminarske naloge ] [ Angleščina ] [ Biologija ] [ Fizika ] [ FOV ] [ Geografija ] [ Kemija ] [ Matematika ] [ Nemščina ]

[ Psihologija ] [ Računalništvo ] [ Referati ] [ Slovenščina ] [ Sociologija ] [ Umetnost ] [ Zgodovina ] [ Francoščina ] [ Ekonomija ]