65 kadrovskih štipendij v Posavju

Datum objave: 11.09.2013

Regionalna razvojna agencija Posavje je v sodelovanju z občinami Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki, Sevnica in Radeče ter podjetji s sedežem v teh občinah na svoji spletni strani objavila razpis za novih 65 kadrovskih štipendij. Rok za oddajo vlog je 10. oktober, tudi letos pa je največ povpraševanja po tehničnih poklicih.

Na javni poziv za vključitev podjetij v Posavsko štipendijsko shemo, ki je bil odprt do 31. avgusta 2013, se je prijavilo 22 podjetij s potrebo po 69 novih štipendistih, so sporočili iz posavske razvojne agencije. Komisija za štipendiranje je sicer zavrnila sofinanciranje štirih kadrovskih štipendij.

V posavsko štipendijsko shemo bodo letos zadnjič v tej finančni perspektivi občine prispevale 20 odstotkov vrednosti kadrovske štipendije, 30 odstotkov štipendije bodo prispevali delodajalci, polovico sredstev pa zagotovi Regionalna razvojna agencija Posavje iz Evropskega socialnega sklada s prijavo na razpis Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, dodajajo pri agenciji.

Posebnost Posavske štipendijske sheme so štipendije za nadarjene s področja kulture, ki se izobražujejo v tujini, katere v celoti financirajo občine vezano na stalno prebivališče posameznega štipendista.

VIR: Radio KrkaKomentarji[ Seminarske naloge ] [ Angleščina ] [ Biologija ] [ Fizika ] [ FOV ] [ Geografija ] [ Kemija ] [ Matematika ] [ Nemščina ]

[ Psihologija ] [ Računalništvo ] [ Referati ] [ Slovenščina ] [ Sociologija ] [ Umetnost ] [ Zgodovina ] [ Francoščina ] [ Ekonomija ]